Momentul dezvelirii plăcii comemorative
 

Vasile Constantin - YO7ARZ
Onorata asistentă,
Astăzi, suntem în fata unui eveniment deosebit de important din activitatea noastră. Trăim acest moment memorial care este foarte important pentru noi, deci este un moment deosebit, este unic în viata noastră. Am avut acest prilej, nu trebuia să-l ratăm. Noi vă multumim că ati venit la acest eveniment. După cum stiti, acest eveniment omagial reprezintă 75 de ani de la înfiintarea primului club de radioamatori din România si deasemeni, 75 de ani de la prima emisiune radiofonică din Craiova.
Sigur că este un eveniment care se întâmpla la 75 de ani: cel care a fost initiatorul primului Club de Radioamatori a fost doctorul Alexandru Savopol al cărui indicativ este înscris pe această plachetă. În continuare dau cuvantul domnului Mircea Pospai, directorul Studioului de Radio Craiova.

Prof. Mircea Pospai
Primul lucru pe care vreau să vi-l spun este că ne bucurăm să fim împreună; ca noi, radioamatorii de astăzi, cei ce lucrăm într-un post de radio, am găsit o punte comună în cei 75 de ani care au trecut de la înfiintarea Radioclubului si de la acea fericită idee a oamenilor începutului, de a comunica nu numai unul cu altul ca radioamatori ci si de a trimite către oameni gânduri, melodii, tot ce au crezut ei atunci că poate fi mai frumos. A fost prima emisiune radio din Oltenia si după cele discutate cu multi dintre cei prezenti de aici si nu numai, dintre primele emisiuni din tară căci din provincie a fost chiar prima emisiune. De văzut ce vor mai avea si altii, spunea cineva la ... Oricum, este una dintre primele emisiuni din tară si noi trebuie să ne bucurăm pentru asta. Si mai mult; as vrea să ne bucuram de faptul că împreună am găsit posibilitatea de a organiza aceste manifestări, chiar frumoase, si să încercăm ca în viitor să fie si mai frumoase iar noi să fim sănătosi si să participăm la ele. Vă multumesc!

 


De la stânga la dreapta:
 
- Vasile Costel - YO7ARZ, presedintele Radioclubului YO7KAJ
- Mircea Pospai, Directorul Studioului de Radio OLTENIA - Craiova
- Lucia-Aura Popescu, strănepoata doctorului Savopol (ex. CV5AS)
- Tănăsescu Jean - YO7LHG (ex. YO7FX), primul presedinte YO7KAJ
În prim plan, de la dreapta la stânga:
 
- Mircea Pospai, Directorul Studioului de Radio OLTENIA Craiova
- Lucia-Aura Popescu, strănepoata doctorului Savopol
- Ana Popescu, nepoata doctorului Savopol
- Marian Trincu - YO7CKP, Seful Radioclubului Judetean YO7KAJ
 
În plan secund - Ilie Mihăiescu - YO3CO, Redactor Sef la revista CONEX Club
 
Participanti la manifestare